Vučić: Vojska Srbije će biti još jača

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon vojne vežbe "Begej 2019", poručio da je Vojska Srbije snažnija nego ranije i da će biti još jača.

Aleksandar Vučić je, nakon združene taktičke vojne vežbe "Begej 2019", izjavio da je zadovoljan onim što je video i da su vojnici veoma dobro obavili posao.

Čestitao je učesnicima vežbe, a posebno je istakao hrabrost pilota "migova" koji su leteli i pored smanjene vidljivosti.

Zamolio je ministra odbrane Aleksandra Vulina da oni budu nagrađeni.

Posle vežbe je potpisan Sporazum o primopredaji kineske opreme, a predsednik je istakao da Srbija može da se pohvali sa 40 raznih sredstava – od čamaca do motornih sanki, grejdera, tegljača, kamiona, buldožera i drugih inženjerskih sredstava.

Istakao je da su juče vođeni dugi razgovori oko daljeg snaženja odbrambenih i bezbednosnih snaga Srbije.

Predsednik je ukazao na izveštaje o brzom snaženju oružanih snaga zemalja u regionu i da NATO deli poklone nekima u okruženju.

Ponovio je da je Srbija vojno neutralna zemlja i da važi princip "u se i u svoje kljuse.

VS je snažnija nego što je bila ranije, ali nije još dovoljno snažna, napomenuo je Vučić i poručio da će vojska biti još jača.

Vojnoj vežbi je prisustvovao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je rekao da se uverio u sposobnost Vojske da brani teritoriju Srbije i srpski narod, u svim uslovima.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи