Vučić sa delegacijom Kine: Čelično prijateljstvo dva naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine, koju je predvodio potpredsednik komisije general Džang Jousjao. Vučić je rekao da je Srbija zahvalna predsedniku Siju za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja.

Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu gostima i zamolio generala Džanga da prenese iskrene pozdrave predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da je Srbija zahvalna predsedniku Siju za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja, kao i da se nada da će nam učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju.

"Ponosimo se čeličnim prijateljstvom naša dva naroda i pružamo podršku politici jedne Kine, kao i u mnogim drugim pitanjima", rekao je predsednik Vučić.

General Džang zahvalio je predsedniku Vučiću na toplom dočeku i istakao da NR Kina ceni što Srbija pokazuje veliku pažnju sveobuhvatnom strateškom partnerstvu dveju zemalja.

On je rekao da će preneti pozdrave predsedniku Siju i konstatovao da su dvojica predsednika, u više navrata u kojima su se sastajali, produbili odnose dvaju naroda, izrazivši zadovoljstvo što će neke od mera biti konkretnije definisane tokom ove posete.

Sagovornici su potvrdili da će prisustvovati vojnoj vežbi "Begej 2019", koja će biti održana u nedelju u Titelu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се