Srpska lista predala spisak kandidata za izbore

Listu kandidata za predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji Srpska lista predala je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će Srpska lista imati snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, uz, kako je rekao, "istovremene napade ne političkih partija, već pojedinih Srba kojima je lični interes iznad nacionalnog i kojima očigledno država Srbija nije otadžbina".

"I na ovim izborima Srpska lista će imati najbolje kandidate na svojoj listi, kandidate koji će se u Skupštini a ne na ulici boriti za veća prava i za bolji život i za interese srpske zajednice, i ne samo Srba već i Goranaca, Roma, Aškalija i svih onih drugih kojima je bolji život u interesu", rekao je Rakić.

Pozvao je sve ostale srpske stranke da se priključe Srpskoj listi i rekao da je ubeđen da će Srpska lista osvojiti svih 10 zagarantovanih mesta koliko u skupštini pripada Srbima.

Predaji liste Centralnoj izbornoj komisiji prisustvovala je većina kandidata.

Na listi su predstavnici Srba iz gotovo svih sredina na Kosovu i Metohiji. Od 17 kandidata šest je žena.

Na listi su Igor Simić, Zoran Mijsilović, Miljana Nikolić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Jasmina Dedić, Miloš Perović, Ljubinko Karadžić, Verica Žćeranić, Branislav Nikolić, Milan Kostić, Vinka Radosavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović, Mirjana Nikolić i Svetislav Jokić.

Ranije je saopšteno da su Centralnoj izbornoj komisiji prijavu podnele dve srpske partije - Progresivna demokratska stranka i Nova partija Kosova, u okviru koalicije "Sloboda".

U ponoć istoče rok za prijavu, a očekuje se i prijava Samostalne liberalne stranke.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво