Saučešće Dačića povodom smrti Mugabea

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće ministru spoljnih poslova Zimbabvea Simbaraše Mumbengegvi povodom smrti nekadašnjeg predsednika Roberta Mugabea.

"Primite moje iskreno saučešće povodom odlaska nekadašnjeg premijera i predsednika Vaše države, ali i ikone oslobođenja Zimbabvea Roberta Mugabea. Retki su ljudi koji imaju u sebi snagu da svoj život posvete izgradnji političkog i privrednog poretka svoje države, istovremeno snažno razumevajući i podržavajući panafrikanizam i afričku nezavisnost", navodi se u saučešću ministra Dačića.

Dačić je naveo da neretko, lidere koji nose ideju progresa prate priče, ali svakako ideju slobode i ravnopravnosti svoje nacije, kao i ideju sveobuhvatne saradnje afričkog kontinenta, niko ne može osporiti revolucionaru Mugabeu, saopštilo je Ministarstvo.

"Srbija pamti i pamtiće Mugabea kao velikog prijatelja i Jugoslavije i Srbije, koji je iskreno podržavao našu zemlju i u najtežim danima", navodi se u saučešću šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

broj komentara 0 pošalji komentar