Skot: Otkako sam na Tviteru, koža mi je postala tvrđa od sedla

Američki ambasador Kajl Skot je izjavio da su poruke koje je dobijao na "Tviteru" indikacija realnosti u Srbiji, navodeći da su sećanja iz devedesetih još sveža, kao i da se javnost svakog dana bombarduje informacijama protiv SAD.

Kajl Skot je, na digitalnom samitu koji se održava u Beogradu, preneo iskustva koja je imao otkako je otvorio nalog na Tviteru.

Poslao je poruku zahvalnosti "hejterima" koji su mu, kaže, govorili svakakve stvari na mreži, ali su, čitajući njegove poruke, posredno, svakako pratili i politiku SAD.

Skot je tokom obraćanja bio ironičan, pa je tako komentarisao da je dobijao razne "savete" u vezi sa karijerom, šta treba da radi, gde treba da ide, i šta treba da jede, a reč je zapravo o uvredama koje su mi stizale ispod njegovih objava na Tviteru.

"Uzmite mu 20 litara krvi (komentar ispod fotografije na kojoj se vidi da dobrovoljno daje krv), idi kući, umri", naveo je Skot.

Dodao je da mu je za vreme koje je na Tviteru, "koža postala tvrđa od sedla, rekao je Skot.

"Svim hejterima, hvala vam što ste našli vremena da me psujete, rekli da idem dođavola, da idem u Arizonu. Hvala što ste našli vremena da pročitate moje poruke. Moj posao je da osiguram da čujete poziciju Vlade Amerike", poručio je Skot.

"Sećanja iz devedesetih su još sveža"

Ocenio je da su poruke koje je dobijao indikacija realnosti u Srbiji, navodeći da su sećanja iz devedesetih još sveža, kao i da se javnost bombarduje svakog dana informacijama protiv SAD.

Skot je rekao da je na društvenim mrežama pokušao da priča o problemima i da preko njih istakne ono što tradicionalni mediji izostavljaju, ali i da na taj način dobije povratnu informaciju.

"Nije moj posao da me vole, već da predstaljam SAD u Srbiji i da naša poruka može da se čuje. Nije to uvek jednostavno. Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao, jer se svakodnevno bombraduju lažima koji se tiču Amerike, Zapada i EU. Ne mislim da to čini uslugu inteligenciji srpskog naroda, a zbog toga se mi suočavamo sa raznim izazovima", rekao je Skot.

Među izazovima je naveo da nekada treba preneti "komplikovanu poruku, koja se suprostavlja eliti".

"Srbi nisu uvek bili zločinci, nisu uvek bili ni žrtve"

Ambasador oseća da je priča između SAD I Srbije uvek nedovršena.

Posebno ističe da odnos Amerike i Srbije nije počeo devedesetih i da Srbija nije osnovana u eri Miloševića, i da treba podsetiti Srbe na širu sliku.

Kako je rekao, dve zemlje imaju duboku i ponosnu istoriju, što zajedničku, što pojedinačnu, te naveo da "Srbi nisu uvek bili zločinci, nisu uvek bili ni žrtve".

Ukazujući na važnost i ulogu Srbije u svetu, Skot je najavio video-snimak "Vi ste svet", koji se emituje u različitim medijima, a reč je o kampanji koja za cilj ima unapređenje odnosa dve zemlje.

Na digitalnom samitu, Skot se osvrnuo i na svoje početke, rekavši da tada nisu postojali kompjuteri i da su se diplomate uglavnom sastajale "iza zatvorenih vrata".

Sada je, kaže, zadovoljan, jer svet diplomatije može da se podeli sa publikom.

Kada je reč o njegovim prvim koracima u svetu Tvitera, Skot je rekao da nije želeo da deli "tupe" poruke koje se inače dele, već je želeo da bude iskren kada govori o politici, ali i o svakodnevnom životu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво