Vulin: Hrvati do poslednjeg dana bili uz naciste

Kolinda Grabar Kitarović može da laže čitav svet, ali i Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvereno i do poslednjeg dana bili uz naciste, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom izjave hrvatske predsednice da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, dao najveći doprinos pobedi nad fašizmom.

"Hrvatskih zločina u Jasenovcu i Jadovnu su se gadili i Nemci, a Kolindinih laži gadi se svaki antifašista", poručio je Vulin.

"Antifašistički ustanak u Hrvatskoj je podignut u mestu Srb, i da li može biti dileme ko ga je podigao", izjavio je Vulin.

Naglasio je da je Nezavisna država Hrvatska stvorena voljom ogromne većine Hrvata, koja je, kako je govorio Tuđman "izraz povjesne težnje Hrvata za državom", bila najstrašnija fašistička tvorevina, mesto sa logorom za decu gde je zaklano 20.000 malih Srba, Jevreja i Roma.

"Hrvatska država na svoju sramotu i užas slobodnog sveta 80 godina kasnije još uvek ne želi da se odrekne ustaškog režima. Kolinda Grabar Kitarović je polagala vence na grobove ustaša u Blajburgu. Da li su oni bili antifašistički borci i da li je Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fašizma", upitao je Vulin.

Hrvatska predsednica je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj rekla da je hrvatski narod srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво