Đorđević i Bocan-Harčenko o konferenciji "Besmrtni puk" u Beogradu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o organizaciji predstojeće međunarodne konferencije "Besmrtni puk", koja će se održati 25. septembra u Beogradu, prvi put van granica Rusije.

Međunarodna konferencija "Besmrtni puk", koja se u prestonici Srbije organizuje na inicijativu Ministarstva za rad i izvršnog odbora "Besmrtnog puka" u Rusiji, okupiće sve koordinatore "Besmrtnog puka" iz celog sveta i veliki broj visokih zvanica iz Ruske Federacije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Zoran Đorđević je istakao da će ta konferencija još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje između dve zemlje, koji su danas na najvišem mogućem nivou. 

Kako kaže, posebno mu je drago što je od ove godine manifestacija "Besmrtni puk", zahvaljujući inicijativi Ministarstva, postala događaj od državne važnosti.

Harčenko je zahvalio ministru Đorđeviću na dosadašnjem velikom zalaganju za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i istakao da je obeležavanje međunarodne konferencije "Besmrtni puk" jako dobra zamisao i da je treba organizovati na najbolji mogući način. 

Kako je rekao, Srbija u tome može da računa na podršku ambasade, ali i njega lično. Posebno je, kako kaže, počastvovan, što će se ova međunarodna konferencija prvi put organizovati upravo u Beogradu. 

Rukovodilac Izvršnog odbora Besmrtnog Puka Artem Hutorskoj i međunarodni koordinator Sergej Gluščenko zahvalili su ministru Đorđeviću i predložili da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja bi bila dostupna svim građanima Srbije.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije Denis Kuznedeleev, prvi sekretar Aleksej Žukov i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji Dušan Bajatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво