Trivan: Brojne mogućnosti za saradnju sa Rusijom u oblasti ekologije

Na sastanku ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka dogovoreno je da se pristupi izradi Memoranduma o razumevanju dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Goran Trivan se sastao sa Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje Srbije i Rusije u oblasti zaštite životne sredine.

Trivan je rekao da su bliskost dva naroda i visok nivo odnosa dve zemlje dobar osnov za jačanje saradnje u oblasti zaštite životne sredine, saopštilo je Ministarstvo.

"Srbija i Rusija u toj oblasti žele tesno da sarađuju, a mogućnosti za konkretizaciju saradnje su brojne", istakao je Trivan.

Kako je ministar naglasio, investicije u infrastrukturu su prvenstveno pitanje u ovoj oblasti u Srbiji, gde je već spremno oko 30 projekata koji mogu da uđu u investiranje.

Ministar je predložio da se u narednom periodu saradnja u oblasti zaštite životne sredine sa deklarativnog, premesti na praktični plan i izrazi kroz konkretne inicijative i akcije.

Zahvalio je Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu i podršci u pronalaženju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Bocan-Harčenko: Podrška međunarodnim aktivnostima Srbije 

Ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko je zadovoljan zbog velikih mogućnosti i obostrane spremnosti za proširenje saradnje po pitanjima zaštite životne sredine.

Bocan-Harčenko je naglasio značaj ekologije za sveukupni prosperitet.

Izrazio je podršku međunarodnim aktivnostima Srbije na jačanju globalnih inicijativa i akcija u borbi za očuvanje planete.

Na sastanku je dogovoreno da se pristupi izradi Memoranduma o razumevanju Srbije i Ruske Federacije u oblasti zaštite životne sredine i njegovom potpisivanju, kao osnove za buduće zajedničke projekte, razmenu naučno-tehnoloških znanja i druge vidove praktične saradnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво