Sastanak dela opozicije – još bez dogovora o bojkotu izbora

Niko od učesnika sastanka dela opozicije u zgradi Opštine Stari grad nije rekao da će učestvovati na izborima pod ovakvim uslovima, ali zasad nisu sve stranke donele odluku o bojkotu.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da će stranke odluke o eventualnom bojkotu izbora na proleće naredne godine doneti u narednih dvadesetak dana.

Istakao je da je svestan da ta odluka ni za koga nije laka, dodavši da će biti velikih pritisaka da se izbori ne bojkotuju.

Na sastanku su bili lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, predsednik Nove stranke (NS) Zoran Živković, funkcioner Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić, predstavnici Dosta je bilo (DJB) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Među učesnicima su bili i funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantnin Samofalov, predstavnici inicijative Ne da(vi)mo Beograd, pokreta "jedan od pet miliona", osnivač Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, predsavnik Dveri Jugoslav Kiprijanović i Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Sastanku nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS), jer je za njih, kako je rekao predsednik stranke Miloš Jovanović, bojkot preuranjena tema.

Prethodni sastanak predstavnika opozicije održan je 5. avgusta na kojem je bilo reč o realizaciji "Sporazuma s narodom" i zahteva opozicije iz decembra prošle godine.

U periodu između dva sastanka održana je treća runda razgovora između vlasti i opozicije, kada su predstavnici SZS dali rok vlastima do 15. septembra da ispune "medijske uslove" koji se tiču promena u REM-u i RTS-u.

U međuvremenu je Narodna stranka donela odluku o bojkotu, a lider Dveri Boško Obradović najavio da će to isto predložiti Predsedništvu stranke.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 24. avg 2019, 09:17) - Lempa [neregistrovani]

?

Ne znaju ni oni sta zele.

(subota, 24. avg 2019, 01:28) - Nenad [neregistrovani]

Opozicija

Idu na bojkot jer znaju da ne mogu da ostvare veliki uspeh na izborima.

(subota, 24. avg 2019, 00:50) - Aleksandra [neregistrovani]

Komentar

Misle da ce bojkotom nesto postici.Bojkotovali ili ne narod ih ne zeli na vlasti.