Polemika Bocan-Harčenka i Skota na Tviteru

Ruski amabasdor u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je na objavu svog američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja pakta Molotov-Ribentrop poručivši da je tragedija mogla lako biti izbegnuta da su zapadne sile uspostavile sistem kolektivne bezbednosti koje je predlagao SSSR.

Kajl Skot na svom Tviter profilu napisao je da je pre tačno 80 godina potpisan zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.

"Nedelju dana kasnije usledila je invazija na Poljsku a Evropu su prepavili užasi Drugog svetskog rata uz kasnije podele od kojih neke i dan danas traju", dodao je Skot.

"Umesto sistema kolektivne bezbednosti zapadne sile odlučile su se za ciničnu politiku smirivanja kojom bi se Hitlerova agresija preusmerila na istok", uzvratio je Bocan-Harčenko sa svog profila.

Kako je istakao ruski ambasador, pokušaj da se Sovjetski savez predstavi kao izaizivač Drugog Svetskog rata skrnavi sećanje na milione žrtava koje su doprinele slamanju nacizma i oslobođenju svog naroda i naroda Evrope.

"Molim vas, da konsultujete presude iz Nirnberga, koje su i danas sastavni deo međunarodnog prava", dodao je Bocan-Harčenko.

Fotografije na kojima se vide premijeri zapadnih zemalja kako se rukuju sa nacističkim liderima lako se mogu pronaći, dodao je ruski ambasador.

"Proverite 'Čemberlen i Hitler u Godesbergu, septembar 1938' ili 'Minhenski sporazum, septemar 1938.' ", poručio je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво