Gazeta Blic: Priština ponovo priznaje srpske pasoše

Priština nije uspela da se odupre međunarodnom pritisku, tako da je ponovo počela da priznaje srpske pasoše, objavila je "Gazeta Blic", pozivajući se na neimenovane izvore.

"Kosovo je ponovo počelo da priznaje srpske pasoše, to je rezultat međunarodnog pritiska. Pored toga, bilo je i pritisaka od strane predstavnika 'preševske doline' koji nisu mogli da putuju na Kosovo sa srpskim pasošima", rekao je neimenovani izvor Gazete Blic.

Agencija Tanjug za ovu vest nije mogla da dobije potvrdu u drugom izvoru.

Početkom avgusta je direkcija granične jedinice kosovske policije donela odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju KiM, a ta mera se nije odnosila na osobe koje poseduju ličnu kartu i na decu za koju je bio potreban izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Zvaničnih reakcija međunarodnih zvaničnika na Kosovu na informaciju o zabrani srpskih pasoša nije bilo, podseća Kosovo.onlajn.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 18. avg 2019, 22:32) - delija [neregistrovani]

pasos

Ne vidim u cemu je Problem gradjani Srbije nije potreban pasos na svojoj teritoriji mogu svuda sa licnom kartom ako neko misli da Kosovo i Metohija nije u sastavu Srbije taj se vara!!!

(nedelja, 18. avg 2019, 22:25) - anonymous [neregistrovani]

Sta reci

Bolje da ne priznaje. Jer to je jedna drzava. Ne treba pasos.

(nedelja, 18. avg 2019, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

Zapad je na mukama...

Zapad na sve nacine pokusava da natjera Srbiju da prizna "nezavisnost" svoga KosMeta ali ne ide pa ne ide.Pa se zato muce,donose razne restriktivne mjere pa kad vide da ne ide onda ih ukidaju jer uvidjaju da je Srbija tvrd orah i da je medjunarodno pravo i pravda u njenim rukama,a da se silom vise ne smije udarati na Srbe.
Vrijeme radi za Srbiju i treba samo izdrzati sve pritiske sa Zapada,forsirati Rez.SB.UN 1244 i AP KiM ce opet biti u sastavu Srbije.

(nedelja, 18. avg 2019, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Ha ha ha

Ukinuli glupu meru jer su videli da time sto priznaju licne karte a ne priznaju pasose ustvari priznaju da su deo Srbije...ha ha ha

(nedelja, 18. avg 2019, 18:58) - Maja [neregistrovani]

Pasoš treba za put u inostranstvo

Toliko od mene.

(nedelja, 18. avg 2019, 18:52) - anonymous [neregistrovani]

Normalno

Privremene vlasti na KiM su upravu. Pošto KiM nije nezavisno već je deo Republike Srbije nije ni potreban pasoš. Kao i svugde u Republici Srbiji je dovoljna lična karta za identifikaciju.

(nedelja, 18. avg 2019, 18:02) - Саша [neregistrovani]

Повећати притисак!

Ови у Приштини очигледно не знају шта раде. Притисак повећати јер очигледно разговор нема ефекта!