Vulin sa Šojguom: Vojno-tehnička saradnja u skladu sa ugovorom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji u poseti Rusiji boravi na poziv svog kolege, sastao se sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom. Vulin je izjavio da se sporazum vrhovnih komandanata Srbije i Rusije, predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje uspešno sprovodi i nastaviće da daje rezultate.

Ministar Šojgu, koji se srpskom kolegi Vulinu obratio sa dragi prijetelju rekao je da mu je drago što je ponovo sa njim i što saradnja Rusije i Srbije traje odavno i stalno razvija, a to se pre svega vidi u vojnim vežbama, međunarodnim vojnim igrama u kojima naši predstavnici zajedno učestvuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Sve to pomaže boljim odnosima između naših oficira ali i oružanih snaga dve zemlje. Važno je i što se razvija vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije. Sve što smo planirali ove godine i realizovaćemo", rekao je ruski ministar odbrane.

Ministar Vulin je posle sastanka sa svojim ruskim kolegom izjavio da je sa Sergejom Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje i kako se sprovodi sporazum dva vrhovna komandanta, predsednika Putina i predsednika Vučića.

"Ministar Šojgu je izrazio svoje poštovanje predsedniku Vučiću i našoj politici vojne neutralnosti i slobodne zemlje i pozvao je predsednika Vučića, kao i našu počasnu četu da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina od pobede. Mi smo zajedno pobedili, zajedno treba i da proslavljamo. Vojska Srbije će biti na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom, sa svim ostalim zemljama pobednicama, svima nama koji smo bili protiv fašizma, kao predstavnici slobodnih naroda što smo bili tada, a kao što smo i sada", rekao je Vulin.

Vulin je posle sastanka sa svojim ruskim kolegom izjavio da je sa Sergejom Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje i kako se sprovodi sporazum dva vrhovna komandanta, predsednika Putina i predsednika Vučića.

Dodao je da će Vojska Srbije nastaviti da sarađuje sa oružanim snagama Rusije. 

"Vojno-tehnička saradnja se odvija u skladu sa ugovorom, svi rokovi se apsolutno poštuju i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da će sporazum dva predsednika nastaviti da daje odlične rezultate. I već sada je značajno pomogao u razvoju i naših odnosa, ali i naše borbene gotovosti. Ministar Šojgu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, a o datumu posete ćemo se dogovoriti u narednom periodu", rekao je srpski ministar odbrane. 

Ministri Vulin i Šojgu prisustvovali su svečanom zatvaranju petih Međunarodnih vojnih igara koje su održane na 21 poligonu u 10 zemalja: Ruskoj Federaciji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Učestvovale su 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво