Vučić kritikuje usvajanje budžeta

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj je usvojen budžet, pokazala je da je u Srbiji legalizovana politička trgovina, rekao funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić i najavio da se ta stranka sprema za vanredne izbore.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić smatra da je sednica Skupštine Srbije, na kojoj je usvojen budžet, pokazala da je u Srbiji legalizovana politička trgovina.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da su radikali odustali od svojih amandmana posle razgovora šefa poslaničke grupe SRS-a Dragana Todorovića s potpredsednikom DS-a Dušanom Petrovićem i predsednikom socijalista Ivicom Dačićem.

"Jedna od stvari koje su dogovrili je da predstavnici SPS-a, iako je to direktno protiv zakona, izvesno vreme neće glasati za uvođenje privremenih mera u opštinu Zemun", izjavio je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a tvrdi i da je dogovorena smena Tomislava Nikolića i Jorgovanke Tabaković sa mesta predsednika Administrativnog, odnosno Odbora za finansije.

Vučić je naveo da u prilog tome govori to što sinoć nijedan amandman SRS nije usvojen.

Funkcioner SNS-a ocenio je i da je jučerašnja sednica i usvajanje budžeta pokazalo da je Parlament pretvoren u "cirkus i lakrdiju".

SNS se sprema za izbore 

Vučić je rekao da SNS najoštrije osuđuje izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića u kojoj je neodgovornim nazvao sve one koji se zalažu za vanredne izbore.

Funkcioner SNS-a je najavio da se ta stranka sprema za izbore i dodao da je "bolje imati izbore i efikasno sastaviti novu vladu i da su izbori pet puta skuplji, a nisu skupi toliko koliko Tadić kaže, nego da imamo ovako skupu vladu i ucenjivačku opoziciju koja će se interesovati samo za to koliko će dobiti u koverti i kako će napakostiti SNS-u".

Zamenik predsednika SNS-a je ocenio da je najgore što je ova vlada učinila u 2008. godini to što je pokazala neodgovornost i nesposobnost u ekonomskoj sferi i što je zajedno sa Narodnom bankom loše i kasno reagovala po pitanju dolaska ekonomske krize.

Vučić je dodao da će to imati dugoročne posledice po Srbiju i da će se zemlja od toga teško oporaviti.

Vučić je ocenio da je najgora stvar i ubistvo Ranka Panića i pokušaj prikrivanja i manipulcija celog tog slučaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи