Vučić najavio veću podršku razvoju vinarstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo porodice Cilić kod Jagodine i tim povodom najavio veću podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

"Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne", poručio je predsednik Srbije na Instagram profilu "Budućnost Srbije".

Vučić je u utorak u izjavi RTS-u spomenuo da je u ponedeljak boravio u Jagodini.

Predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković nije, međutim, hteo da iznese više detalja o tome za Tanjug, insistirajući da nije bila reč o zvaničnoj poseti.

Predsednik Vučić je naglasio da velika tržišta, kao što su evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi srpska vina došla do izražaja.

"Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predviđena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva", dodao je predsednik.

Vučić je napomenuo da će biti izvojena i sredstva za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

"Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije", istakao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 16. avg 2019, 08:03) - Đorđe [neregistrovani]

Treba iskoristiti potencijal!!!

Vinogradarstvo ima veliki potencijal u Srbiji, treba poraditi samo na plasmanu proizvoda na tržištu.

(četvrtak, 15. avg 2019, 22:58) - anonymous [neregistrovani]

Jovac

Nijedno selo opštine Ćuprija nema vodovod ni kanalizaciju, a puteve O

(četvrtak, 15. avg 2019, 22:10) - Graje [neregistrovani]

Ekonomski rast

Ovo su lepe vesti, za naše privrednike. Država želi da pomogne privrednicima, i to je nešto što je neophodno u ovom trenutku. Država ekonomski mora da jača našu državu, i da radi na povećanju BDP-a.

(četvrtak, 15. avg 2019, 20:37) - Maja [neregistrovani]

Opet laže

Dokle?

(četvrtak, 15. avg 2019, 16:41) - Nikola [neregistrovani]

...

Srpska vina su, bez imalo skromnosti medju najboljim, samo je potrebno da se o njima više čuje, što se sada i radi.

(četvrtak, 15. avg 2019, 15:48) - Jela [neregistrovani]

Vučić najvio veću podršku vinarstvu

Srbija ima velike potencijalne pogodnosti jer lepi predeli naše države su garant da možemo da proizvedemo veoma kvalitetne sorte vina, treba ulagati u poljoprivredu i postaci njen razvoj. Takođe imamo stručan kadar, što je još jedan plus.

(četvrtak, 15. avg 2019, 15:19) - Petar [neregistrovani]

Podrska

Imamo znanje i kvalitet a uz podrsku vlade i predsednika mozemo uraditi velike stvari u ovom polju.Odlicne vesti za vinogradare.

(četvrtak, 15. avg 2019, 14:38) - Ceca [neregistrovani]

Komentar

Nismo ni svesni kakve potencijale imamo.