UNS traži da sastanak vlasti i opozicije bude otvoren

Udruženje novinara Srbije (UNS) navodi da ne može da prihvati poziv da učestvuje na sastanku posvećenom medijima koji bi u okviru dijaloga vlasti i opozicije trebalo da bude održan u ponedeljak 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, jer nije uvažen zahtev UNS-a da se svim zainteresovanim novinarima omogući da prate ceo tok sastanka.

UNS saopštava da, kao najveće novinarsko udruženje, "ne može da učestvuje na sastanku sa kojeg je izveštavanje zabranjeno" i poziva organizatore i učesnike da ovaj sastanak otvore za javnost.

UNS u isto vreme traži od učesnika dijaloga da kažu kome od njih smeta otvaranje razgovora za javnost i time pokažu kako vide slobodu medija i pravo građana da znaju o čemu se i kako razgovara.

"UNS neće podržati dogovor vlasti i opozicije o medijima postignut mimo demokratskih pravila, van institucija i u odsustvu javnosti i oštro će se suprotstaviti svakom pokušaju ograničavanja novinarskih sloboda", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da će,prema najavama organizatora, uvodni deo sastanka moći da prate novinari određenih medija, dok će se iza zatvorenih vrata razgovarati o ulozi medija u izbornoj kampanji.

broj komentara 0 pošalji komentar