Ilić: Izbori jedino rešenje

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić veruje da su novi izbori jedini način prevazilaženja krize u zemlji.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da je ova godina bila izuzetno teška, da će takva biti i naredna, te da je održavanje izbora jedino rešenje za nagomilane probleme u Srbiji.

"Sinoćna lakrdija u Skupštini Srbije dala je pečat ovoj godini i pokazala da je zemlja sa puno problema još daleko od demokratije.Vlada je takođe nesposobna i ne može ništa da uradi. Izbori su jedino rešenje, ali ako se vrate isti ništa nećemo postići", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je pored zaustavljanja koncesije, u ovoj godini najgore bilo prepucavanje i nejedinstvo u Vladi, kao i stranačko deljenje budžeta i ocenio da u Vladi nema autoriteta.

Povodom usvajanja budžeta sinoć, sat i po pre isteka roka, Ilić je rekao da se u parlamentu "otvoreno dilovalo, razgovaralo, pogađalo, jurilo kroz skupštinu".

"Šešelj pozove, oni strče sa govornice, Tadić pozove, Dačić zove, oni s mobilnim izlete pa se sudaraju na hodniku, međusobno dogovaraju... pa daj ti smanji cifru, popusti. Smučilo mi se i video sam da ozbiljnim ljudima više nije mesto u vladi, a ni u parlamentu", rekao je predsednik NS.

Prema njegovim rečima u prethodne dve vlade premijer je bio autoritet, a ministri ozbiljni ljudi dok aktuelni predsednik Vlade Mirko Cvetković neće nikom da se zameri, pa "kulira". 

Ilić je istakao da je država bankrotirala  da je prazan trezor i ocenio da predsedniku Srbije Borisu Tadiću ništa ne ide od ruke.

"Tadić kaže, da sad izađe na izbore dobio bi 40 odsto glasova, ali to ustvari kažu njegove agenciji i bolje da malo razmisli tokom praznika", naveo je predsednik NS.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво