Udruženje "1 od 5 miliona" o incidentu ispred Predsedništva

Povodom nasilnog rušenja mobilne ograde ispred zgrade Predsedništva tokom sinoćnjeg protesta, predstavnik Udruženja "1 od 5 miliona" Srđan Marković upitao je "ko je izdao naređenje da se prebijaju studenti i građani koji protestuju". Demantovao je navode da je pozvao na nasilan upad u zgradu.

Srđan Marković je zatražio od Vojnobezbednosne agencije da istraži ko je bio komandir jedinice "Kobri" koji je, kako kaže, u subotu uveče naredio prebijanje učesnika protesta ispred zgrade Predsedništva.

"Ko je izdao naređenje da se prebijaju studenti i građani koji protestuju. Ko je naredio brutalno prebijanje i prebacivanje preko ograde", upitao je Marković na konferenciji za novinare na Andrićevom vencu, tražeći i da se ispita da li je među tim ljudima bilo i onih koji nisu iz "Kobri".

Marković je poručio opoziciji da sedeći za istim stolom sa predstavnicima vlasti, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, podržavaju imitaciju dijaloga, i pozvao ih da "ne budu saučesnici u ovim farsama vlasti".

Govoreći o događajima od subote uveče, objasnio je da su organizatori protesta prethodno dobili od obezbeđenja zgrade usmeno obećanje da će tročlana delegacija proći pored improvizovane ograde i moći da ostavi na stepenice papir sa 42 zahteva za slobodne izbore, da bi potom to zabranili.

Marković je pozvao učesnike protesta da krenu i sruše ogradu, koju je i sam preskočio, ali ga je obezbeđenje uhvatilo i prebacilo nazad preko nje.

Tvrdi da mu je posle protesta zbog toga pozlilo, pa je završio u Urgentnom centru, gde su mu konstatovana nagnječenja po telu.

Na kraju konferencije za novinare, novinarka televizije Pink pitala je Markovića zašto je pozvao na nasilni upad u zgradu, što je on demantovao i objasnio da su samo hteli da sruše ogradu i ostave zahtev na ulaz.

U raspravu se uključio i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je novinarku vređao, a neki od pristalica Udruženja "1 od 5 miliona" su joj pretili da će se fizički obračunati sa njom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво