Drugi okrugli sto vlasti i opozicije na FPN-u

Na Fakultetu političkih nauka održan je drugi okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije u formatu "Chatham House", bez prisustva novinara. Ipak, lider ZZS-a Nebojša Zelenović je najavio da će medijima biti dostavljen snimak prvih pola sata sastanka, na kom će se obraćati eksperti.

Sastanku na Fakultetu političkih nauka prisustvovali su predstavnici SNS-a – Darko Glišić, Dejan Đurđević i Vladimir Orlić, kao i predstavnici DS-a Zoran Lutovac i Dragoslav Šumarac.

Učestvovali su i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Aris Movsesijan iz Nove stranke, Žarko Obradović iz SPS-a.

Prisutni su bili i predstavnici LDP-a Nenad Milić i Đorđo Žujović, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Na okrugli sto su pozvane sve parlamentarne stranke i stranke koje učestvuju u političkom životu Srbije, a samo se Dragan Đilas nije pojavio. Ranije je rekao da neće učestvovati jer sastanak nije otvoren za medije.

Ubrzo po početku sastanka, Nebojša Zelenović (Zajedno za Srbiju), rekao je novinarima da će medijima biti dostavljen integralni snimak prvih pola sata sastanka. To je, kaže, korak u dobrom smeru.

Na FPN su došli i organizatori, Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo, Bojan Klačar iz Cesida, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

Predsednik Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je pre sastanka za RTS da sastanak nije otvoren kako bi moglo konstruktivno i otvoreno da se razgovara, a ne da se upućuju poruke medijima.

Organizatori su najavili da će razgovor biti posvećen finansiranju izbornih kampanja, pre svega u domenu unapređenja kontrole tog segmenta izbora.

Posebna pažnja biće posvećena upotrebi javnih resursa u izbornim kampanjama, funkcionerske kampanje, javnosti finansiranja kampanja i kontroli.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се