Priština najavila zabranu za proizvode iz Severne Makedonije

U pismu ministru ekonomije Severne Makedonije Krešniku Bektešiju, kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja kaže da će Priština, ukoliko vlasti u Skoplju ne uklone zabranu na izvoz ribe sa Kosova u Severnu Makedoniju, uzvratiti na isti način prema proizvodima iz Severne Makedonije koji ulaze na tržište Kosova.

Endrit Šalja je u pismu zatražio od ministra ekonomije Severne Makedonije Krešnika Bektešija da se što pre uklone prepreke koje je Skoplje uvelo za neke proizvode sa Kosova, preneo je Kosovoonlajn.

On je izrazio zabrinutost zbog zabrane izvoza ribe sa Kosova na tržište Severne Makedonije.

"Ova kršenja svojih obaveza prema CEFTA od strane Severne Makedonije izazivaju veliku zabrinutost za moju vladu i pozivam vas da što pre nađete rešenje za ovo pitanje", napisao je u pismu ministar Šalja.

Odlukom koja je stupila na snagu 1. juna ove godine, Severna Makedonija je zabranila uvoz žive ribe sa Kosova namenjene uzgajanju ili punjenju ribnjaka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво