Veselji: DPK neće više ustupati mesto premijera drugim strankama

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da je protiv tehničke vlade nakon ostavke Ramuša Haradinaja i da su izbori jedini izlaz iz trenutne krize.

Rekao je da je DPK dva puta ustupala mesto premijera drugoj stranci, što je nazvao "iznajmljivanjem", ali da to više neće biti slučaj.

"Ljudi koji nemaju poverenje građana, legitimitet i nikakvu odgovornost, oba puta su propali", rekao je Veselji, inače predsednik kosovske skupštine.

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da je dobio "konkretnu ponudu od određenih političkih stranaka koje danas govore o crvenim linijama samo radi postizanja efekta i javnog mišljenja".

Ta je ponuda, prema Veseljiju, precizirala da postane premijer Kosova do 2021, ali da je "bio odlučan da krene na izbore".

Što se tiče dijaloga sa Beogradom, Veselji je rekao da DPK ima jasnu platformu.

"Suverenitet i integritet zemlje su neprikosnoveni, niko ne sme da se usudi da Mitrovicu pominje u dijalogu, a kamoli da njome manipuliše. Mitrovica je sveta", podvukao je Veselji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво