Jeremić: Ne smemo dozvoliti neki novi Jasenovac

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je, povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja", da je Srbiji potrebna daleko promišljenija i odgovornija državna politika kako se u budućnosti našem narodu ne bi dogodio "neki novi Jasenovac - na Cetinju ili u okolini Prištine".

"Nemam nikakve sumnje da će (hrvatski pevač Marko Perković) Tompson jednog dana biti sahranjen u Zagrebačkoj katedrali uz najviše državne počasti, pored Ante Gotovine. Toga bi trebalo da budemo svesni prilikom formulisanja buduće politike, kako bi se izbegli novi sukobi i zlo", rekao je Jeremić na predstavljanju godišnjeg Izveštaja Naprednog kluba o političkim pravima srpskog naroda u regionu.

Predsednik Narodne stranke je naveo da Hrvatsku ulazak u EU "nije naročito emancipovao" kada je reč o pravima Srba i da se to neće samo od sebe promeniti.

Zaštita prava srpske manjine bi zato trebalo da bude prioritet rukovodstva Srbije u bilateralnim odnosima sa Hrvatskom, kao i naše diplomatije, jer druge opcije, kaže, nemamo na raspolaganju.

Jeremić je istakao da su danas Srbi u Crnoj Gori u najtežem položaju i da je to ubedljivo najugroženija etnička grupa na čitavoj teritoriji Evrope, uz, kako kaže, mogući izuzetak položaja Srba na Kosovu i Metohiji.

Upitan o prisluškivanju Aleksandra Vučića, Jeremić je odgovorio da je "više nego očigledno da naprednjački režim prati i prisluškuje političke neistomišljenike u sklopu obračuna sa njima".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво