Tadić: Vučić prekršio Bečku konvenciju

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekršio Bečku konvenciju i doveo u pitanje bezbednost zemlje objavljujući imena stranih diplomata i obaveštajaca iz dokumenata sa oznakom državna tajna.

"Vučić je selektovao neka od ukupno 12 lica koja su, kako je rekao, bila pod merama, a između ostalih, otkrio je ime Žorža Urioa, koji je bio zvanični i zakoniti predstavnik obaveštajne službe u ambasadi Francuske u Srbiji", naveo je Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić tvrdi da ''svaka normalna zemlja'' ima zvanične predstavnike obaveštajnih službi u svojim ambasadama da bi se, kaže, zvanično razmenjivali obaveštajni podaci u istragama o terorizmu, ekstremizmu, pranju novca...

Dodao je da je Tužilaštvo trebalo odmah da reaguje, te da javnost ne zna da li je Vučić skinuo oznaku državne tajne sa dokumenata pre nego što je u emisiji TV Pinka pokazao papire i da li je iskoristio zakonsko pravo da to uradi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи