Stefanović: Povećano interesovanje obaveštajnih struktura za Vučićevu decu

Zabrinjava povećano interesovanje određenih lica i pojedinih obaveštajnih struktura za decu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović i poručio da će nadležne službe sprečiti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost.

"Borimo se da nijedno dete u Srbiji ne sme da bude predmet bilo čije obrade i nadzora ili bilo kakve loše namere, a ne daj bože da im se učini neko zlo", poručio je Nebojša Stefanović odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, i deca predsednika Srbije imaju pravo da zadovoljno, srećno i normalno žive i da im niko ne preti i ne ugrožava njihovu bezbednost.

"Nadležne službe će raditi sve što mogu da spreče da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost ili da smatra da je dozvoljno da se obračunavaju sa bilo kojim detetom u našoj zemlji. Hoću da svi znaju u Srbiji da posebnu pažnju posvećujemo deci i njihovoj bezbednosti u školama i u saobraćaju i na internetu... A što se tiče dece predsednika, vodićemo računa da niko ne posmisli da ugrozi njihovu bezbednost ili da na bilo koji način vrši opservaciju njihovog svakodnevnog života, jer se radi o deci", naglasio je ministar.

Stefanović je tim osobama poručio da se "manu tih aktivnosti i da će državni aparat umeti na to da odgovori".

"Predsednik ima pravo da skine oznaku tajnosti"

Ministar policije kaže da predsednik države, parlament i Vlada po zakonu imaju pravo da skinu oznaku tajnosti sa bilo kog dokumenta bilo kog stepena tajnosti, te da je bilo u interesu javnosti da se iznesu podaci da je Aleksandar Vučić bio praćen i prisluškivan.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Vučić na jednoj televiziji juče javno čitao dokument sa oznakom državne tajne, Stefanović je istakao da nije glavna stvar u tome što je predsednik čitao poverljiv dokument, već to što je Vučić praćen i prisluškivan.

"Ne samo što predsednik ima pravo na to pošto se radi o dokumentu koji se tiče njega lično, već se postavlja pitanje kako nije bila tema to što su nam danima pričali kako se to prisluškivanje nikada nije desilo i pokušavali da nas ubede kako smo svi ludi. A onda kada izađe sa istinom i pokaže ko su lica i kako su to radili i da je godinama praćen i prisluškivan", naveo je Stefanović.

Pita šta je problematično u tome što je predsednik izneo podatke koji su u interesu javnosti.

Stefanović navodi su upravo oni koji su bili nosioci javnih ovlašćenja tvrdili da to nije tačno kada su oni bili vlast, ali se pokazalo da su to radili za vreme DS-a i SPS-a devedesetih godina, kao i da to potvrđuju sudski nalozi, praćenje bez naloga i podaci BIA.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво