Ambasador Bocan-Harčenko: Neka živi junački srpski narod i Srbija

Novoimenovani ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina posetio je izložbu "Odbrana 78", koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije priredili u Muzeju grada Beograda povodom obeležavanja 20. godišnjice odbrane otadžbine od NATO agresije.

Nakon obilaska izložbe ambasador Bocan-Harčenko nije krio emocije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stvarno je veoma teško dati izjavu ovde. Pokušaću izneti više osećaj. Pre svega hvala, u ime svoje i u ime Rusije, onima koji su napravili ovu izložbu, koja je neophodna za nas, sadašnju generaciju i generacije koje dolaze", rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Dodao je da ga postavka vraća u vreme 1998. i 1999. godine, kada je kao član ruske delegacije nekoliko puta učestovao u pokušajima da se pronađe kompromis na tlu SR Jugoslavije.

"Bilo je veoma teško. Na kraju, došlo je do ovog zla, agresije od strane NATO-a i mi ćemo napraviti sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija i zlo ne ponove", rekao je ambasador Bocan-Harčenko, poručivši da bi izložbu "Odbrana 78" trebalo da posete svi članovi diplomatskog kora i stranci koji dolaze u Srbiju.

U knjizi utisaka ambasador Bocan-Harčenko napisao je: "Veliko hvala svima koji su napravili ovu izložbu. Ona je neophodna, presudna za generacije sadašnje i koje dolaze. Jako težak osećaj. Tako nešto ne sme se ponoviti nikada! Neka živi junački srpski narod i Srbija".

Izložba "Odbrana 78", autora Dušana Jovovića, jedinstven je putokaz za tumačenje NATO agresije nad SR Jugoslavijom. Realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a dragocen doprinos dale su i jedinice Vojske Srbije.

Današenjem obilasku izložbe prisustvovali su vojni i vazduhoplovni ataše Ruske Federacije pukovnik Vladimir Kornjejenkov, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i zastupnik načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво