Brnabić: Nedopustivo je da ispuca asfalt, neko će odgovarati

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da je nedopustivo ono što se desilo na Koridoru 10 – da samo 60 dana nakon puštanja za saobraćaj deonice kroz Grdelicu ispuca asfalt. 

Premijerku Anu Brnabić su novinari, posle sastanka sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, pitali da li će neko snositi odgovornost za naprsline na auto-putu kroz Grdelicu.

Na deonici Koridora 10, od Caričine doline do tunela Manajle, završena je sanacija poslednje od tri pukotine koje su se pojavile na gornjem sloju asfalta na putu.

"Oni koji su odgovorni, odgovaraće za to", rekla je Brnabićeva dodajući da što se tiče odgovornosti, ona nije nadležna da je određuje, već da je to na Tužilaštvu.

Smatra i da situacija u vezi sa tim nije bila katastrofalna, jer niko od korisnika puta nije bio ugrožen, a nije im bila naneta ni materijalna šteta. 

Kako kaže, razume, i bez traženja alibija, da je ta deonica teška. 

"Da li je dopustivo da se nakon 60 dana to desi, nije. Mislim da za to neko treba da odgovara i da se sve ispita", naglasila je Brnabićeva. 

Upitana da li oseća neku vrstu odgovornosti s obzirom na to da je firma "Integral" iz Banjaluke bila izvođač, Cvijanovićeva je rekla da je to privatna kompanija, da postoje nadležni koji nadgledaju šta je učinjeno ili nije, te da odgovornost nije na Vladi Republike Srpske. 

Kako je navela, za propuste postoje nadležna tela koja moraju da isprate šta se dešava na terenu i da eventualne probleme sankcionišu. 

Samo da se otvori Bratoljub 

Rupe nisu problem "Bratoljuba", mosta koji spaja Bratunac i Ljuboviju. Nisu ni mogle nastati, jer se ni dve godine pošto je napravljen, ne može preko njega. Izgradnju je finansirala Srbija. Granični prelaz je po dogovoru obaveza Federaciji.

"Kad smo čuli sva obrazloženja, izmišljali, sad smo došli u situaciju da kažu ne možemo završavati jer nam nedostaje tri miliona", rekla je Cvijanovićeva. 

"Evo mi ćemo da platimo, mi ćemo da doniramo", rekla je premijerka Brnabić. 

Ona je navela da je na sastankju sa evrospkim komesarom Johanesom Hanom zatražila i pomoć EU za otvaranje tog mosta, jer - kako je napomenula - više ne zna šta da uradi.

"Meni je neprihvatljivo kao osobi, ne kao političaru, ne kao predsednici Vlade, neprihvatljivo mi je da vi pustite te ljude da ustanu ujutro, da vide gotov most i da ne mogu da ga pređu. Kako to, čime su ti ljudi to zaslužili?", pitala je premijerka Brnabić. 

Kao problem ne samo za taj projekat, obe strane navode to što 10 meseci posle izbora u BiH nije formiran Savet ministara. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво