O statusu Haradinaja odlučuje sud

Kosovski ustavni sud odlučivaće o tome da li Ramuš Haradinaj može da rukovodi vladom i nakon što je podneo ostavku.

Na današnjoj sednici kosovske vlade, nakon protivljenja ministara iz Demokratske partije Kosova, odlučeno je da se Haradinaj obrati ustavnom sudu i zatraži tumačenje da li i dalje može da rukovodi vladom i kakav je status vlade pošto je podneo ostavku.

Rekao je da neće zakazivati sednice vlade dok ne stigne tumačenje ustavnog suda.

Haradinaj je na pitanje da li je završio sa obavezama u Hagu, rekao najpre da ne razume, a onda odgovorio sa "ne znam".

Hašim Tači je za sledeću nedelju najavio konsultacije sa strankama. Za Haradinaja izlaz iz sadašnje situacije je u vanrednim izborima.

"Pošto se sve stranke zalažu za izbore, na predsedniku nije težak zadatak. Izbori su rešenje. Neprimeren pritisak na Kosovo mora da se prekine a dijalog mora da se nastavi bez uslova. Pritisak na Kosovo i uslovljavanje dijaloga nije put, a mi moramo da imamo okvir, a on je međusobno priznavanje u postojećim granicama", rekao je Haradinaj.

On je prošlog petka podneo ostavku zbog poziva na saslušanje u Hagu. Tada je rekao da tim činom želi da "odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво