Radojičić ugostio ambasadora Rusije Bocan-Harčenka

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka. Dvojica zvaničnika razgovarala su o daljem unapređenju dobrih odnosa između Srbije i Rusije, odnosno Beograda i Moskve.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da upozna i ugosti novog ambasadora Ruske Federacije u Srbiji. 

"Razgovarali smo o bliskim odnosima i prijateljstvu Rusije i Srbije i složili se da je saradnja dveju zemalja na visokom nivou. Takođe je bilo reči o unapređenju postojeće saradnje u periodu koji je pred nama. Aleksandar Čepurin, prethodni ambasador Rusije, dao je veliki doprinos odličnoj saradnji između Rusije i Srbije, ali i Beograda i Moskve, a nema sumnje da ćemo i sa gospodinom Bocan-Harčenkom imati odličnu saradnju u oblastima kulture, ekonomije, privrede, sporta, ali i ostalim segmentima", rekao je Radojičić. 

Gradonačelnik Beograda je dodao da je tokom njegovog nedavnog boravka u Moskvi bilo reči o daljem unapređenju saradnje između dva glavna grada, jer Moskva može da bude dobar primer za dalji razvoj Beograda. 

"Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin istakao je tada da su promene na bolje uvek moguće, kao i da veoma brzo mogu da se ostvare. U Moskvi sam imao priliku da vidim Zarjadje park, koji je nedavno uređen i jedan je od najlepših u ruskoj prestonici. Želimo da i mi napravimo park nalik njemu u Beogradu", rekao je Radojičić i istakao da se raduje nastavku saradnje sa Bocan-Harčenkom. 

Ambasador Rusije u Srbiji naglasio je da je sastanak sa gradonačelnikom Beograda za njega bio jedan od prioriteta po dolasku na novu dužnost, pre svega zbog činjenice da se u prestonici Srbije oseća prijatno od prvog dana. 

"Ubeđen sam da je Beograd na dobrom putu da postane jedan od najlepših evropskih gradova, što u regionu već sada svakako jeste. Želimo da odnosi Beograda i Moskve daju najveći mogući doprinos daljem unapređenju odličnih odnosa između Srbije i Rusije. Postoji mnogo projekata u brojnim oblastima na kojima možemo da radimo i nema sumnje da ćemo nastaviti da ulažemo velike napore kako bi bili realizovani", istakao je Bocan-Harčenko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво