Pacoli veruje da će Morina uskoro biti oslobođen

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli veruje da će Severna Makedonija uskoro osloboditi bivšeg pripadnika OVK Tomora Morinu, koji je uhapšen juče na osnovu poternice Srbije.

Bedžet Pacoli ocenjuje da su nalozi za hapšenje koje izdaje Srbija "bazirani na političkim razlozima", prenela je prištinska Epoka.

"Verujemo se njegovo puštanje i povratak porodici desiti uskoro. Kosovo i Severna Makedonija su imaju bliske prijateljske odnose i mi ćemo to pitanje rešiti kao partneri", naveo je Pacoli.

Tomor Morina, bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, koji je učestvovao u borbama u kosovskoj oblasti Dukađini uhapšen je juče u Severnoj Makedoniji.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Vasilije Seratilić rekao je juče Tanjugu da je on osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 25. jul 2019, 12:03) - Drmr [neregistrovani]

Partneri

U to niko ne sumnja da ste parneri,vise puta ste dokazali i vec je vidjeno.Ako ima dokaza da je Morina pocinio ratni zlocin i Srbija to podnese S.Makedoncima da ste rodjena braca moraju ga izruciti Srbiji,ako postuju interpol,mada sumnjam da ce se to desiti,nacice oni razlog da ga puste.