Vučić: Srpska suza nema roditelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je vest da je Ramuš Haradinaj saslušan u Specijalnom sudu za OVK. Kaže da nam do sada niko nije doneo pravdu i ne očekuje da će se to dogoditi u budućnosti.

Aleksandar Vučić navodi za RTS da su na delu dvostruki aršini i da niko ne može da odgovori na pitanje – gde su pravo i pravda.

Ističe da kad postavi pitanje – kako je moguće da se "pravi druga albanska država u srcu Evrope", dobije odgovor: "vi Srbi morate da razumete da je to protiv vas, ali ne može drugačije da bude", i tada shvatim da su pravda i pravo umrli.

Dodaje da srpska suza nije imala niti će naći roditelje i da Srbija mora da se izbori za bolju budućnost, ali tako da je ne ugrožava.

"Mi treba da se izborimo za bolju, snažniju i jaču Srbiju, za našu bolju budućnost, da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo, i kada počnemo da govorimo, da ne ugrožavamo svoju budućnost nijednog sekunda. Ali nemojmo da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu jer nije nam je doneo dosad pa neće ni u budućnosti", poručio je predsednik.

Govoreći o novoj kineskoj investiciji, navodi da je to važan dan za Srbiju jer su Kinezi potvrdili da žele da ulažu u Železaru.

"Ovo je jako važan dan za nas, za Srbiju, Smederevo, radnike koji ovde rade jer su Kinezi ovom novom investicijom potvrdili da žele da ostanu ovde, da žele da ulažu i veruju u uspeh Železare", navodi Vučić.

Dodaje da u Železari radi više od 5.000 ljudi, a 269 mladih radnika je zaposleno poslednjih godinu dana. Dodao je i da je 501 radnik prešao sa ugovora na određeno na ugovor na neodređeno vreme.

Prosečna plata za maj 55.380 dinara

Osvrćući se na ekonomsku situaciju u Srbiji, Vučić navodi da je prosečna plata za maj iznosila 55.380 dinara, odnosno 470 evra.

"Sada pitam one koji su govorili da neće pre kraja godine prosečna plata biti 500 evra šta kažu. Biće ona i preko toga. To su dobre vesti. Sve ide nabolje", poručio je predsednik.

Vučić je ponovio da nastojimo da po pitanju prosečne plate "pobegnemo" Bugarima i pređemo Crnu Goru.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво