Vučić o Haradinaju: Očekujem samo farsu i predstavu u Hagu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da od poziva i pojavljivanja Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink rekao da od odlaska Ramuša Haradinaja u Hag ne očekuje više od predstave da je "OVK štitila ljude od 'srpskog agresora' i da su bili veoma uspešni".

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namerno izabran, Vučić je rekao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.

"To treba da ustanove neki drugi, koji ranije za to nisu imali političke volje i hrabrosti da se s tim uhvate u koštac", ukazao je predsednik Srbije i dodao da je Haški tribunal, pred kojim je Haradinaj ranije bio oslobođen, bio politički sud, a da je sada reč o nekom drugom sudu, koji je napravljen na drugačijim pravnim osnovama.

Ističe da nema nikakvu iluziju da će Haradinaj veoma brzo biti pušten kući i to možda za dan dva, a da će onda biti veći heroj, jer će reći kako je štitio interese Albanaca i Kosova.

"Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji", primetio je Vučić.

Što se zločina u Starom Grackom tiče, kaže da nema iluzija da će biti istražen, te da se plaši da tome nije dovoljno posvećena pažnja.

"Hvala Kini za spas Železare"

Predsednik Srbije, koji sutra u Smederevu prisustvuje ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije kompanije "Hbis Grupa Srbija", još jednom se zahvalio Kini i njenom predsedniku na spasavanju Železare.

Vučić je naveo i da je "Železara" naša najznačajnija fabrika, koja je "prešla" "Fijat", i donosi Srbiji na stotine miliona evra prihoda godišnje.

"Nova investicija je izuzetno važna za nas", podvukao je predsednik.

Ističe da je uvek srećan kada ide u "Železaru", ili samo prolazi pored nje, jer je to fabrika koja znači život za Srbiju.

Kako je rekao, siguran je da je Srbija na veoma dobrom putu i da građani ne treba da brinu za budućnost.

"Uskoro prelazimo magičnih 500 evra prosečnu platu, za koji mesec. I, onda možemo da kažemo da smo nešto napravili", istakao je Vučić.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 24. jul 2019, 01:48) - anonymous [neregistrovani]

Haradinaj

Vratiće se kao narodni heroj umesto zločinac. To svi znamo. Zato je i dao ostavku. Kada se vrati ima da bude predsednik KiM.

(utorak, 23. jul 2019, 22:33) - Diona [neregistrovani]

Saradnja

Haradinaj će izaći posle 48 sati, i Haradinaj je taj koji je ubio srpski narod, i nemaju dokaza da ga osude jer je svoje svedoke ubijao.

(utorak, 23. jul 2019, 21:29) - Тома-Трстеник [neregistrovani]

@Осуда

Поштована Анна, ех кад би Суд
судио по вашем, мом и Божјем
мишљењу и судио по Правди све
би другачије било, али Не! они су
до сада били само Сарадници, а
сада остаје да се види,али мало је Наде
за Џабе нам Сведоци и убијени и преживели.

(utorak, 23. jul 2019, 21:18) - anonymous [neregistrovani]

Pa...

Barem čovek je realističan u očekivanjima...

(utorak, 23. jul 2019, 20:43) - Luka [neregistrovani]

Komentar

Haradinaju je oslabila podrška kod Albanaca, pa se služi providnim trikovima kako bi istu povratio.

(utorak, 23. jul 2019, 20:20) - Anna [neregistrovani]

osuda

Haradinaj, treba da bude osuđen za svaku majku koju je u crno zavio i za svaku kuću koju je opusteo i za svaki prodati organ iz Žute kuće.