Srpska lista: U Prištini zahvaljuju Jeremiću

Srpska lista je saopštila da će današnji dan, kada je pre devet godina Međunarodni sud pravde proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ostati upamćen kao "datum kada je režim Vuka Jeremića, Dragana Đilasa i Borisa Tadića dao punu podršku separatizmu i cepanju teritorijalne celovitosti naše zemlje".

U Srpskoj listi navode da je pitanjem Međunarodnom sudu pravde dat najsnažniji doprinos legalizaciji tzv. nezavisnoti Kosova i da danas u Prištini zahvaljuju Jeremiću.

Kako su dodali, njemu su na "nezavisnom, celovitom, nedeljivom i jedinstvenom Kosovu" i "najvećoj međunarodnoj pobedi Republike Kosovo" zahvalili lično Ramuš Haradinaj i Hašim Tači. 

Srpska lista navodi da će svaki put kada Jeremić i Đilas pomenu borbu za Srbe na KiM podsećati i njih ali i javnost u Srbiji na "zlo koje je njihova politika stvorila Srbima na Kosmetu", od, kako navode, "uspostavljanja granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, pa do svih nedela i loših sporazuma".

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jul 2019, 17:29) - Peki [neregistrovani]

interesi

To sto je Jeremic tada uradio sa medjunarodnim sudom se ne pamti u skorijoj istoriji. takav los i nepromisljen potez.

(ponedeljak, 22. jul 2019, 14:18) - ceca [neregistrovani]

ceca@gmail.com

Politika Đilasa i Jeremića donela zlo Srbima na Kosovu.