Haradinaj i Tači o presudi MSP-a

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada je Međunarodni sud pravde 2010. godine proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, jedan od najvažnijih datuma za državnost tzv. Kosova. Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je ta odluka najveća međunarodna pobeda Prištine.

Ramuš Haradinaj je u tekstu objavljenom na Fejsbuku ocenio da je ta odluka Međunarodnog suda pravde istorijska i da je "potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", prenosi Telegrafi.

Haradinaj je ocenio da je slučajnost to što je pre devet godina, dan pre presude MSP-a, pozvan u Hag u drugom sudskom procesu, a da je danas, na devetu godišnjicu, ponovo pozvan u Hag.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je odluka Međunarodnog suda pravde najveća međunarodna pobeda Prištine.

"Prošlo je devet godina od odluke Međunarodnog suda pravde, koja je potvrdila naše pravo da proglasimo nezavisnost Kosova. To je bila najveća međunarodna pobeda Republike Kosovo, koja je otvorila put za jačanje međunarodne subjektivnosti i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje. Ova odluka je otvorila put za članstvo Kosova u NATO, EU i UN", napisao je Tači, prenosi RTK.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво