Haradinaj i Tači o presudi MSP-a

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada je Međunarodni sud pravde 2010. godine proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, jedan od najvažnijih datuma za državnost tzv. Kosova. Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je ta odluka najveća međunarodna pobeda Prištine.

Ramuš Haradinaj je u tekstu objavljenom na Fejsbuku ocenio da je ta odluka Međunarodnog suda pravde istorijska i da je "potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", prenosi Telegrafi.

Haradinaj je ocenio da je slučajnost to što je pre devet godina, dan pre presude MSP-a, pozvan u Hag u drugom sudskom procesu, a da je danas, na devetu godišnjicu, ponovo pozvan u Hag.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je odluka Međunarodnog suda pravde najveća međunarodna pobeda Prištine.

"Prošlo je devet godina od odluke Međunarodnog suda pravde, koja je potvrdila naše pravo da proglasimo nezavisnost Kosova. To je bila najveća međunarodna pobeda Republike Kosovo, koja je otvorila put za jačanje međunarodne subjektivnosti i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje. Ova odluka je otvorila put za članstvo Kosova u NATO, EU i UN", napisao je Tači, prenosi RTK.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jul 2019, 16:02) - anonymous [neregistrovani]

]]]]]]

Kada će ovi shvatiti i jednov već prestati sa svojim za istoriju, mlaćenjem prazne slame. Nema vam od vaše upornosti da nam otmete KIM ništa osim laži i zla, u kojima ste ogrizli i vi i vaši plaćenici, ko god da su.

(ponedeljak, 22. jul 2019, 12:07) - anonymous [neregistrovani]

Sud "pravde"

Teško nama kad "međunarodna pravda" zavisi od institucija kontrolisanim državama koje haraju i bombarduju po celom svetu. Nije ni čudo da države kao Severna Koreja i Iran grade nuklearni arsenal a države kao Venecuela i Sirija pozivaju Ruse da ih od toliko "pravde" odbrane...