Pljušte pozivi za Hag, Krasnići u sredu pred istražiteljima

Bivši predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići dobio je poziv da se pojavi pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK u Hagu.

Jakup Krasnići je na Fejsbuku naveo da se oseća "moralno obaveznim" da obavesti javnost da je primio poziv od Specijalizovanih veća Specijalnog suda u Hagu da se pojavi 24. jula.

Dodao je da će se uprkos osporavanju ovog suda, pojaviti pred istražiteljima u bilo kom svojstvu.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj juče je podneo ostavku jer je dobio poziv za Hag.

Pozive su dobili i nekadašnji zamenik šefa glavnog štaba OVK i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Sokolj Bašota.

Bivši predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići bio je portparol OVK.

Bio je i jedan od ključnih ljudi Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, koju je napustio pre pet godina, i sa Fatmirom Ljimajem formirao novu stranku.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво