Albanski ambasador sledeće sedmice u Skupštini Srbije

Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Albanijom, koja je nedavno ponovo formirana posle više od tri godine, sastaće se sledeće sedmice u Skupštini Srbije sa ambasadorom Albanije u Beogradu, Iljirom Bočkom.

Poslanička grupa prijateljstva sa Albanijom broji 25 članova. Predsednik je Fatmir Hasani, a među njima su: Gordana Čomić (DS), Dubravska Filipovski (SNS), Milovan Drecun (SNS), Tomislav Žigmanov (DSHV), Dejan Radenković (SPS), Aleksandar Čotrić (SPO)...

Čotrić je za Tanjug rekao da će poslanici na tom sastanku predstaviti ciljeve za koje će se zalagati, doprinoseći izgradnji boljih odnosa između dve zemlje.

"Želimo da razgovaramo o saradnji parlamenata, mada je sada kod njih velika politička kriza. Opozicija održava proteste, zahtevaju prevremene vanredne parlamentarne izbore, tako da je ostalo da se utvrdi da li postoji poslanička grupa prijateljstva sa Srbijom u parlamentu Albanije sa kojom bismo uspostavili kontakte", rekao je Čotrić.

Dodao je da je planirana i poseta Albaniji na jesen, tokom koje bi se sastali sa poslanicima, ali i sa predstavnicima tamošnje vlade.

"Postoji prostor za napredak političke i ekonomske saradnje. To je neiskorišćeno tržište za našu robu koja je kvalitetnija od albanske. Mogli bismo mnogo više da budemo prisutni tamo i preko naših firmi koje mogu da investiraju i da kupuju njihova državna i privatna preduzeća", ocenio je Čotrić.

Smatra da će se razgovarati i otvorenim pitanjima, a jedna od njih je i položaj srpske manjine u Albaniji koji nije dobro rešen, ističući da su oni jedna od najugroženijih manjina u Evropi danas.

"Gotovo da su im sva prava uskraćena, pravo na maternji jezik, obrazovanje i informisanje..", istakao je Čotrić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво