Han krajem meseca u Beogradu

Evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han 25 i 26. jula boraviće u radnoj poseti Beogradu gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić razgovarati o reformskom procesu i regionu, rečeno je "Tanjugu" u Evropskoj komisiji.

Johanes Han u dvodnevnu posetu Beogradu dolazi u četvrtak, 25. jula.

"Komesar Han će se u Beogradu sastati sa predsednikom i premijerkom Srbije sa kojima će razgovarati o reformama koje se sprovode na putu ka EU kao i regionalnim pitanjima", izjavio je portparol EU za Tanjug.

Han je prošlog meseca, povodom otvaranja novog poglavlja u pristupnim pregovorima, pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i sa da sa većom odlućnošću radi na vladavini prava, fundamentalnim pravima i demokratskom uparvljanjanju.

Komesar Han, koji se već angažovao oko deblokade dijaloga Beograda i Prištine, najavio je da će tokom jula ponovo pokušati da motiviše lidere dve strane da se vrate za pregovarčki sto.

"To nije lak zadatak i potrebno je dosta političke hrabrosti da se radi na kompromisu. Treba znati koje su pozitivne posledice, a pozitivne posledice mogu biti evropska perspektiva", izjavio je Han za Tanjug.

U Evropskoj komisiji dodaju da će komesar Johanes Han u posetu Beogradu doći direktno iz Skoplja gde će se sastati sa predstavnicima vlasti i opozicije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 18. jul 2019, 20:34) - anonymous [neregistrovani]

Neznam kako mu ne dosadi

Kad uvek te jedno isto govori, ponavlja iste recenice vec godinama, kao mantru. Doduse samo to i radi. I uzima lepe dnevnice. Mora da su te dnevnice jak stimulans.

(četvrtak, 18. jul 2019, 18:41) - anonymous [neregistrovani]

Han molimo te,

dostas te videli, bez ikakvog ucinka.