General Volters: Veoma jaka saradnja Vojske Srbije i NATO-a

Glavnokomandujući snaga NATO-a u Evropi general Tod Volters u intervjuu za RTS govorio je o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Alijanse.

General Volters je za Radio-televiziju Srbije rekao da je saradnja NATO alijanse i Vojske Srbije veoma jaka.

"Jedna od stvari o kojima smo pričali tokom prethodna 24 sata jeste broj vojnih vežbi u kojima je Vojska Srbije uzela učešće. I mogao sam sa njihovim operativnim komandantima da pričam o tome šta se desilo tokom 2018. i šta se dešava u 2019, a to je povećanje broja i kvaliteta tih vojnih vežbi. I to je veoma važno za sve nas. Naš cilj je da pogledamo plan za 2020. i da nastavimo da unapređujemo kvalitet i broj tih vežbi, kako bismo mogli bolje da podstičemo mir iz vojne perspektive", istakao je general Volters.

Glavnokomandujući snaga NATO-a za Evropu razgovarao je ranije danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potvrdio da će Kfor "i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji".

Podržao je napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

General Volters postavljen je ukazom predsednika Donalda Trampa 3. maja ove godine i poseta Srbiji mu je jedna od prvih na novoj dužnosti.

Ceo intervju generala Toda Voltersa za RTS možete pogledati u ponedeljak u emisiji Oko magazin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво