Obradović o poseti Makrona: Nije prijateljstvo ako ti neko otima deo teritorije

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kaže da je apsolutno otvoren i raspoložen za resetovanje i poboljšanje odnosa sa nekadašnjim zapadnim saveznicima iz vremena Prvog i Drugog svetskog rata, poput Francuske ili SAD, uprkos njihovom učestvovanju u NATO bombardovanju Republike Srpske 1995, i Srbije i Crne Gore 1999. godine. Međutim, navodi da nije prijateljstvo ako "ti neko otima deo teritorije".

Boško Obradović je rekao da istoriju diplomatskih odnosa ne treba posmatrati samo u svetlu poslednjih 30 godina kada su stajali na strani suprotnoj od pozicije Srbije i "zajedno sa drugim zapadnim državama učestvovali u bombardovanju naše zemlje i okupaciji KiM".

"Nama velike zapadne države ne treba da budu neprijatelji i moramo da otkrijemo kada smo i kako od saveznika postali neprijatelji i da klatno naših odnosa vratimo na stranu savezništva", naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, za prijateljstvo i savezništvo među narodima i državama su potrebne dve strane.

"Sadašnja spoljna politika Srbije služi izgleda samo da bi američke, francuske, nemačke, ruske ili kineske firme dobile unosne poslove u Srbiji i eksploatisale naša prirodna i privredna bogatstva", istakao je Obradović.

To, kaže, nije u našem ekonomskom interesu, već "isključivo u službi očuvanja aktuelne vlasti".

"Nije prijateljstvo ako ti neko otima deo državne teritorije i eksploatiše tvoja prirodna i privredna bogatstva. Mi smo veoma zainteresovani za obnovu starog prijateljstva i savezništva, ali ne i za kolonijalni status Srbije kojoj se otima deo teritorije i drugi nacionalni resursi", rekao je Obradović.

broj komentara 0 pošalji komentar