Obradović o poseti Makrona: Nije prijateljstvo ako ti neko otima deo teritorije

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kaže da je apsolutno otvoren i raspoložen za resetovanje i poboljšanje odnosa sa nekadašnjim zapadnim saveznicima iz vremena Prvog i Drugog svetskog rata, poput Francuske ili SAD, uprkos njihovom učestvovanju u NATO bombardovanju Republike Srpske 1995, i Srbije i Crne Gore 1999. godine. Međutim, navodi da nije prijateljstvo ako "ti neko otima deo teritorije".

Boško Obradović je rekao da istoriju diplomatskih odnosa ne treba posmatrati samo u svetlu poslednjih 30 godina kada su stajali na strani suprotnoj od pozicije Srbije i "zajedno sa drugim zapadnim državama učestvovali u bombardovanju naše zemlje i okupaciji KiM".

"Nama velike zapadne države ne treba da budu neprijatelji i moramo da otkrijemo kada smo i kako od saveznika postali neprijatelji i da klatno naših odnosa vratimo na stranu savezništva", naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, za prijateljstvo i savezništvo među narodima i državama su potrebne dve strane.

"Sadašnja spoljna politika Srbije služi izgleda samo da bi američke, francuske, nemačke, ruske ili kineske firme dobile unosne poslove u Srbiji i eksploatisale naša prirodna i privredna bogatstva", istakao je Obradović.

To, kaže, nije u našem ekonomskom interesu, već "isključivo u službi očuvanja aktuelne vlasti".

"Nije prijateljstvo ako ti neko otima deo državne teritorije i eksploatiše tvoja prirodna i privredna bogatstva. Mi smo veoma zainteresovani za obnovu starog prijateljstva i savezništva, ali ne i za kolonijalni status Srbije kojoj se otima deo teritorije i drugi nacionalni resursi", rekao je Obradović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво