Brnabić: Srbija je spremna odmah da nastavi dijalog

Premijerka Ana Brnabić nada se da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promene svoje odluke da bi mogao da se nastavi dijalog sa Prištinom.

"Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na KiM, da ljudi nastave da žive mirno", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara u Žitorađi.

Navela je da je na teritoriji KiM rađeno istraživanje koje je pokazalo da 91 odsto građana na toj teritoriji ne žele zamrznut konflikt, ne žele status kvo.

"Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umeti da saslušaju sve građane koji žive na KiM, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za ceo region", rekla je Brnabićeva.

Ocenila je da je poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji bila veoma važna za pozicioniranje Srbije.

"Mislim da je ta poseta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je predsednik Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi", zaključila je Brnabićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво