Veselji: Podržavam ideju o suspenziji taksi

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji kaže da podržava ideju o privremenoj suspenziji taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, da bi se otvorio put za nastavak dijaloga, ali dodaje da ta suspenzija ne može biti večna.

Veselji je u intervjuu za Glas Amerike rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, "suverene države Kosovo u okviru pstojećih granica".

Zauzvrat će, kaže, "Kosovo priznati državu Srbiju. Veselji to vidi kao "novu eru, eru saradnje i komunikacije".

"To bi olakšalo nama i Srbiji, 'dve decenije posle oslobođenja Kosova'. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo", kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da "pomogne Srbiji da prihvati tu realnost".

Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.

"Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu Sjedinjene Države i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet", istakao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje "konceptualne" razlike.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 17. jul 2019, 13:44) - Milan [neregistrovani]

Kosovo

Kosovo mora da se na kartama obelezi kao okupirana teritorija na isti nacin kako je to obelezeno na Kipru.

(sreda, 17. jul 2019, 07:52) - anonymous [neregistrovani]

KiM su okupirani deo Srbije!

Nemate vi sta da prihvatate ili ne prihvatate, dakle prekinite da sebe vidite kao bitne.
Kosovo i Metohija su srpska teritorija pod americkom okupacijom (Bondstil), privremeno data na koriscenje i upravljanje delu albanske nacionalne manjine koja zivi na teritoriji Srbije.
To je sustina i osnov svih daljih prica!