Veselji: Podržavam ideju o suspenziji taksi

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji kaže da podržava ideju o privremenoj suspenziji taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, da bi se otvorio put za nastavak dijaloga, ali dodaje da ta suspenzija ne može biti večna.

Veselji je u intervjuu za Glas Amerike rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, "suverene države Kosovo u okviru pstojećih granica".

Zauzvrat će, kaže, "Kosovo priznati državu Srbiju. Veselji to vidi kao "novu eru, eru saradnje i komunikacije".

"To bi olakšalo nama i Srbiji, 'dve decenije posle oslobođenja Kosova'. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo", kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da "pomogne Srbiji da prihvati tu realnost".

Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.

"Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu Sjedinjene Države i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet", istakao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje "konceptualne" razlike.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво