Vulin: Srbija ojačala vojsku kupovinom "mistrala"

Politika predsednika Srbije o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer VS može da nabavlja opremu i sa istoka i sa zapada, što nije slučaj sa mnogim zemljama u svetu, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisano je pet sporazuma sa Francuzima, iz nadležnosti Ministarstva odbrane i oblasti namenske industrije.

"Za nas je od velikog značaja da možemo i na ovaj način da pokažemo da politika predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer mi možemo da se opremamo i sa istoka i sa zapada što mnoge druge zemlje jednostavno ne mogu da urade", rekao je Vulin Tanjugu.

Nakon što je država obnovila ratno vazduhoplovstvo, kaže Vulin, sada se počelo sa obnavljanjem i PVO odbrane što, kako je primetio, nije rađeno decenijama unazad.

"Kupovinom protiv-vazduhoplovnog sistema mistral mi smo značajno ojačali našu vojsku, omogućili našim jedinicama da aktivno štiti sebe, da štiti naše nebo i pokazali smo da proces obnove neće ni jednog trenutka stati", rekao je Vulin.

Vojska Srbije je postala, ističe ministar, snažnija i modernija. "Građani Srbije mogu da budu još sigurniji da će naša nezavisnost i naša sloboda biti sačuvani", rekao je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво