Vučić na Instagramu: Ovo je samo početak naše saradnje

Predsednik Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu da dolazak Emanuela Makrona vidi kao samo početak saradnje dve zemlje.

"Velika mi je čast da predsedniku Makronu poželim dobrodošlicu na kapiji Srbije, na aerodromu 'Nikola Tesla', koji vodi francuska kompanija. Ovo je samo početak naše saradnje", napisao je Vučić na Instagram profilu "Budućnost SrbijeAV".

Predsednik Srbije je potom objavio da on i francuski predsednik položili vence na Spomenik braniocima Beograda u Prvom svetskom ratu.

"Uz intoniranje pesme 'Tamo daleko' francuski i srpski predsednik položili su vence na Spomenik braniocima Beograda u Prvom svetskom ratu", napisano je na profilu "BudućnostSrbijeAV" pored fotografije dva predsednika.

Inače, srpski predsednik je današnju posetu Makrona propratio sa još nekoliko objava sa sastanka i iz Palate "Srbija".

"Velika mi je čast što je danas Srbiji u goste došao predsednik Republike Francuske Emanuel Makron i želim da se zahvalim na velikoj časti i poštovanju koje je ukazao Republici Srbiji i njenim građanima. Mi to i te kako umemo da cenimo i verujem da ćemo i svojim delima u budućnosti umeti da izrazimo zahvalnost i francuskom predsedniku, i francuskom narodu i francuskoj državi, za saradnju i pruženu ruku prema Republici Srbiji", napisao je Vučić.

Na jednoj od objavljenih fotografija Makron i Vučić su pored globusa koji je Srbiji poklonio bivši francuski predsednik Fransoa Miteran.

"Model globusa iz 1985. godine predsednik Miteran darovao je šefovima država sa kojima je Francuska negovala dobre diplomatske odnose", napisano je uz fotografiju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво