Pacoli: Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je Izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu kosovske policije i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.

Bedžet Pacoli tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj raspravljao je o Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije kosovske policije na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.

Beograd se, kako se dodaje, angažovao snažno u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Kosovo nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

broj komentara 0 pošalji komentar