Popović: Srebrenica nije genocid, priznanje nam nameću kao uslov

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da izjave koje se ovih dana čuju od različitih evropskih zvaničnika jasno ukazuju da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije - da prizna lažni genocid u Srebrenici i sebe proglasi genocidnom državom.

Popović u pisanoj izjavi ističe da u Srebrenici nije bilo genocida i da Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod.

Predsednik SNP je istakao da je u Srebrenici bilo zločina, kao što ga je bilo i nad srpskim narodom, koji stradanje svojih nevinih žrtava obeležava na Petrovdan u Bratuncu.

"Hiljade nevinih Srba, žena i dece, stradalo je od ruke zločinca Nasera Orića i njegovih mudžahedina, međutim, briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje", naveo je Popović.

"Zbog postavljanja novih, ponižavajućih uslova, u kojima se traži da Srbija prizna lažni genocid u Srebrenici kako bi napredovala na putu ka EU, neophodno je preispitati dalji proces evropskih integracija u cilju zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda", dodao je Popović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2019, 20:48) - anonymous [neregistrovani]

Podrska za ministra

Potpuno se slazem sa ministrom, ovo vise-decenijsko ponizavanje treba da prestane. Plasim se da Srbija ne nasledi stolicu Turske u tzv. pregovorima sa EU o clanstvu.

(četvrtak, 11. jul 2019, 20:26) - anonymous [neregistrovani]

Сребренички "геноцид"

Злочин над српским и другим становништвом Сребренице муслиманске вероисповести актуелни муслимански политичари Босне и херцеговина преименовали су у "геноцид над тзв. бошњацима". која је то врста геноцида и ко уопште разуме зашто се тим термином покушава да прикрива срашан злочин који се догодио у Братунцу и Сребреници. Зар је у страдању људи важно које су вере? Све ове друштвено-политичке манифестације у вези са тим страдањима понижавају жртве које су биле стварни људи од крви и меса и који треба да постану оруђе у манипулацијама политичара. Срамота од Бога ма како га ко звао.

(četvrtak, 11. jul 2019, 18:09) - anonymous [neregistrovani]

eu

ne po svaku cenu, sigurne ne po cenu priznanja genocida.

(četvrtak, 11. jul 2019, 17:28) - milan lala [neregistrovani]

"EU - bez alternative"

Sve dok je Srbiji clanstvo u EU bez alternaive dobijacemo redovno svakakve uslove / ucene iz EU.