Tači tvrdi da su komičari pokušali da razgovaraju i sa njim

Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je da mu je makedonski premijer Zoran Zaev rekao da je postao žrtva varanja, a sve što je rekao o navodnoj podeli Kosova su glasine, dezinformacije i informacije iz "Sputnjika" i ruskih glasila.

"Lično se izvinio meni i Kosovu", rekao je Hašim Tači novinarima u Prištini, nakon oproštajnog sastanka sa šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulu. 

Dodao je da je Zaev naglasio da ono o čemu je razgovarao sa komičarima ne stoji u odnosu na Kosovo i istovremeno je naglasio da nema činjenice, nema dokaza o tačnim informacijama o onome što je rekao.

Tači je dodao da su "odnosi između Kosova i Makedonije bili i da i dalje ostaju dobri". 

Tači je, takođe, otkrio da su ruski komičari pokušavali da uspostave telefonske razgovore sa njim pre sedam meseci, ali da su institucije u tom slučaju bile krajnje oprezne.

Makedonski premijer Zoran Zaev naseo je na prevaru grupe ruskih komičara koji su ga ubedili da razgovara sa bivšim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Komičar koji se predstavio kao predsednik Ukrajine obećavao je makedonskom premijeru da će mu za 100.000 evra "završiti" pitanje crkve kod vaseljenskog patrijarha Vartolomeja. Komičar koji se predstavljao kao Stoltenberg nudio je Severnoj Makedoniji ubrzano članstvo u NATO-u. A Zoran Zaev im je, između ostalog, govorio i o Srbiji. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво