SzS i SNS o diplomama i milionima

Lideri Saveza za Srbiju od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića traže da podnese ostavku zbog, kako tvrde, falsifikovanja diplome osnovnih studija. Sa druge strane, Srpska napredna stranka postavlja pitanje kako je jedan od lidera SzS Dragan Đilas stekao imovinu.

Posle polemike o doktoratu ministra unutršnjih poslova, lideri SZS izneli su novu tvrdnju - da je diploma osnovnih studija Nebojše Stefanovića falsifikat. Od Univerziteta Megatrend traže da objavi imena svih 1.054 studenta koji su se, kako je objavila ta ustanova, od 1990. do 2004. godine školovali po istom studijskom programu kao i Stefanović.

"Ovde imate izveštaj za svaku godinu iz britanskog registra kompanije. Za 20 i nešto godina navodnog postojanja firme registrovanog na PO boks bez prave adrese, ukupan prihod je bio oko 500 evra. I ja postavljam jednostavnom pitanje: kako ste zapošljavali profesore, kako ste ih plaćali, kako ste platili Sava centar?", pita jedan od lidera SzS Dragan Đilas.

Oni su i ispred RTS-a održali konferenciju za novinare, u znak protesta jer, kako kažu, javni servis nije izveštavao o toj temi.

Inače, RTS je u ponedeljak objavio izveštaj sa konferencije za novinare SzS-a.

Istovremeno, ispred Beograđanke predstavnici SNS održali su konferenciju sa drugom temom - kako je lider SzS stekao imovinu.

"Ono što je krucijalno pitanje koje se postavlja: kako je Đilas od 2004. godine, od kada je ušao u politiku sa 74.000 evra došao do bogatstva od 25 miliona evra samo u nekretninama koje je sam prijavio. Tih 25 miliona evra prihoda nisu mogli da se stvore samo od 74.000 evra koje je doneo iz Češke, kako sam kaže, već su najverovatnije plod njegove vlasti, njegovih pozicija kako stranačkih, tako i državnih", tvrdi predsednik beogradskog odbora SNS-a Aleksandar Mirković.

Tvrdnje dve strane premijerka Ana Brnabić dovodi u vezu. Misli da su tvrdnje o Stefanovićevoj diplome skretanje pažnje sa istrage o imovini Dragana Đilasa, koju je ranije najavio ministar.

"Ako vi sada povlačite priču za nešto od pre 15 godina, a bili ste toliko godina na vlasti i sve to vam je bilo u redu i niste podnosili nikakve prijave, nije bilo nikavih problema. I sada, kada je ministar najavio istragu, vi povlačite pitanje diplome... Ja mislim da to mnogo više govori o tome kako se Dragan Đilas oseća povodom te istrage, nego o optužbama koje on sada baca javnosti u oči da bi skrenuo pažnju sa te istrage", kaže Brnabićeva.

Ministarstvo prosvete saopštava da je zahtev za inspekcijskim nadzorom Fakulteta za poslovne studije Univerziteta Megatrend neosnovan. Za proveru nostrifikacije strane diplome potrebno je, kažu, obratiti se Univerzitetu, a potom odgovarajućem fakultetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво