Đurić upoznao turskog ambasadora sa problemima na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem i tom prilikom ga upoznao sa problemima u snabdevanju srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji osnovnim životnim namirnicama nakon odluke Prištine da uvede takse od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije.

Priština, kako je upozorio Marko Đurić, i dalje nastoji da na sve načine spreči ili oteža dostavljanje hrane i lekova, zbog čega je snabdevanje stanovništva, pre svega na severu Kosova i Metohije, neizvesno i neredovno. 

Priština je na taj način, prema Đurićevim rečima, stvorila atmosferu u kojoj je nemoguć nastavak dijaloga sa Beogradom, ali i nanela udarac naporima da se smanji međuetnički jaz na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Đurić je dodao je da Beograd ostaje opredeljen za dijalog, jer je nesuglasice na Zapadnom Balkanu moguće rešavati isključivo dogovorom i kompromisom, a svaki pokušaj nametanja rešenja kroz jednostrane akte i provokacije za posledicu neminovno ima destabilizaciju prilika.

broj komentara 0 pošalji komentar