Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen ulaz na KiM

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dobila dozvolu da poseti Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica i pored toga što je prošle nedelje Ramuš Haradinaj predsednici Vlade Srbije rekao da je lažna vest da je Priština svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posete tzv. Kosova.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da "nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev".

"Još jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže", navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i lekari.

Iz ministarstva navode da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija poslednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se leče i Srbi i Albanci sa KiM.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

broj komentara 19 pošalji komentar
(sreda, 10. jul 2019, 13:11) - anonymous [neregistrovani]

Naravno da mu zabrane.

Treba mu zabraniti ulazak u naš Parlament, Vladu i ministrastvo... To bi bilo najbolje za sve nas.

(sreda, 10. jul 2019, 13:10) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

U pravu ste gospodine,,,sto posto!!!Mi necemo da ratujemo mi smo za mir.Politika vlade Srbije i predsednika Vucica za Kosovo i Metohiju je katastrofa.Doziveli smo poraz na svakom koraku a o ponizenju da i ne govorim!

(sreda, 10. jul 2019, 13:06) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Ima samo dva izlaska iz ove krize, priznati Kosovo ili ici u rat. Drugog izbora nema

(sreda, 10. jul 2019, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Nije Pristina kriva...

Nemojte da krivite Pristinu i krsenje Briselskog sporazuma. Shvatite konacno da su vas (samim tim i nas na zalost) izigrali kao malu decu. Pomizavaju nas svakodnevno i to sve zahvaljujuci vasem nepodnosljivom visegodisnjem popustanju, pristajanju i saginjanju na svaku ucenu. Sve ste im dali, prepostili im kontrolu i onog dela nase teritorije koji smo kako tako jos drzali. Ucinite konacno nesto. Kontramere... sta god, jer ovo postaje iskljucuvo samo zbog vas neizdrzljivo koliko je ponizavajuce. Zar vas bas nimalo nije sramota sto ste za ovih sedam godina ucinili??

(sreda, 10. jul 2019, 11:54) - anonymous [neregistrovani]

Može im se

A šta vi možete?! Očigledno ništa. BRAVO

(sreda, 10. jul 2019, 11:46) - euro [neregistrovani]

Vulin

Sta ce Vulin na kosovu,Kosovo je medjunarodna priznata drzava,i ona ima svojeg ministra obrane netreba
tamo Vulina da prica gluposti da mu se narod smije.,pod hitno priznati Kosovo i onda moze da legalno
posjeti Kosovo sa dogovorom Kosovske vlade,to je jedino resenje za Srbiju.

(sreda, 10. jul 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

"Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum"

"Zvanicnici" iz Pristine su i recima i delima jos na pocetku pokazali da za njih "Briselski sporazum" ne vazi pa nisu ni mogli da ga prekrse, te se stvara utisak da samo zvanicni Beograd to nije razumeo, primetio, zakljucio ...itd. itd. itd.
Ovo i vrapci na grani znaju samo me zanima jos koliko godina treba da prodje da "Beograd" prihvati da briselski sporazum ne postoji i da se ne poziva na isti.

(sreda, 10. jul 2019, 11:26) - anonymous [neregistrovani]

Ovo

Ovo je proizvod tzv Briselskog sporazuma. Pre 2013 ovakve stvari nisu bile moguce.

(sreda, 10. jul 2019, 11:06) - Kosmet [neregistrovani]

Jednostavno pitanje i odgovor !

Nemojmo da se pravimo naivni, ovo je vrlo jednostavno pitanje, /to nije bilo davno/.Koja stranka je bila u koaliciji sa Haradinajevom strankom uz pomoć koje je dobio većinu u kosmetskoj skupštini i postao premijer ? Da li iko u ovoj našoj državi oseća barem malo odgovornosti zbog toga ???

(sreda, 10. jul 2019, 10:19) - Тк [neregistrovani]

Званичници

Ако Вулин себе сматра "свим званичницима", то је његов проблем.