Gojković: Nemam ništa protiv da Čomić predsedava, ali...

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je u polemici sa samostalnim poslanikom Miladinom Ševarlićem da ona nema ništa protiv da nekim sednicama parlamenta predsedava poslanica opozicione Demokratske stranke Gordana Čomić, ali, kaže i da veruje da bi, ukoliko bi Čomićeva to prihvatila, bila izbačena iz stranke.

Polemiku je pokrenuo Miladin Ševarlić pitajući Maju Gojković kako bi se ona osećala kao opoziciona poslanica, potpredsednica Narodne skupštine, a da nije predsedavala "nijednim delom sednice".

Gojkovićeva je podsetila Ševarlića da je u parlamentu predsedavala opoziciona poslanica SRS Vjerica Radeta i da ona nema ništa protiv da i Čomićeva predsedava, ali da prethodno mora da učestvuje u radu skupštine, kako bi dobila taj zadatak, te navela da bi Čomićeva zbog toga mogla da bude isključena iz DS-a.

"Ona kao poslanik DS pokušava već nekoliko nedelja da uzme aktivno učešće u odborima, u parlamentarnim delegacijama, i sami vidite šta se dešava sa njom posle samostalnog demokratskog delovanja", rekla je Gojkovićeva.

Ona je dodala da Dragan Đilas, preko predsednika DS Zorana Lutovca i Lidera Dveri Boška Obradoviha discplinuje poslanike koji misle svojom glavom i odluče da učestvuju u radu.

"Ako vi uspete da ohrabrite Gordanu Čomić da učestvuje u radu skupštine, da se ne igra takozvanog bojkota vrlo rado ću joj ustupiti mesto da povremeno predsedava, ali mislim da vam to neće uspeti, jer ste vi politički i finansijski izgleda mnogo manje uticajni od Dragana Đilasa, Šolaka i ostalih koji su potpuno uništili i devastirali DS", rekla je Gojkovićeva.

Ocenila je da je zahvaljujući bojkotu DS-a potpuno izbrisana sa političke scene Srbije.

Osvrnula se i na izjavu Zorana Lutovca koji je komentarisao učešće Aleksandre Jerkov i Sande Rašković Ivić (Narodna stranka) u radu Ženske parlamentarne mreže, rekavši da je njihovo učešće bilo u cilju predstavljanja razloga bojkota.

Gojkovićeva je tumačeći njegovu izjavu ocenila da je uvredio žene "jer muškarci vode politiku, a žene u Ženskoj parlamentarnoj mreži rade po diktatu".

"Ženska parlamentarna mreža je neformalno telo u kojem se okupljaju poslanice iz različitih političkih stranaka da se zajedno borimo za ravnopravniji položaj u društvu. To što je uradio Lutovac je za žene koje se bave politikom najveće poniženje", rekla je Gojkovićeva.

Dodala je da "poslanice DS treba da razmisle, pored onog da su izbrisane Đilasovom gumicom iz političkog života, koliko ih zapravo poštuju".

"Treba da razmisle koliko njihove kolege iz DS, i iz tog pokreta Đilas, Jeremić, i ne znam ko tu još pripada, Šolak i, naravno Džej, kako se kaže u pesmi, njih u suštini ne poštuju", rekla je Gojkovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара